Το «Ομήρειο» Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης στη Ρουμανία

Erasmus

Στο πλαίσιο προγράμματος  Erasmus  + ΚΑ2 (Σχολικές συμπράξεις), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών και καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης «ΟΜΗΡΕΙΟΥ» σε σχολείο της Ρουμανίας.

H  3η διακρατική συνάντηση του προγράμματος  Erasmus  + ΚΑ2 (Σχολικές συμπράξεις) με θέμα: » Liberté, je t’aime» που συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο, πραγματοποιήθηκε σε σχολείο της Ρουμανίας, από 7 έως 13 Οκτωβρίου 2017. Οι μαθητές και οι καθηγητές όλων των χωρών (Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, παρακολούθησαν μαθήματα,  ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας. Συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε χώρους σχετικούς με τη θεματική ενότητα της συνάντησης:»Tolérance et fêtes réligieuses /Ανεξηθρησκεία, θρησκευτικές γιορτές». Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές, να συνεργαστούν με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες και πολλαπλά οφέλη.

«Η ζεστή φιλοξενία των Ρουμάνων εταίρων του προγράμματος μας έκανε να αισθανθούμε ότι όλοι οι λαοί έχουν τις ίδιες ανάγκες και ανησυχίες και ότι η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και η γόνιμη αλληλεπίδραση δεν έχουν σύνορα και μπορούν να πραγματοποιηθούν με μοναδικά εργαλεία το κέφι και την καλή διάθεση», δήλωσαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο ταξίδι αυτό.

Τους μαθητές του σχολείου συνόδευσαν οι καθηγητές: Καϊνού Ελένη, υπεύθυνη του προγράμματος, Τριπολιτσιώτου Ολυμπία και Κούνουπας Δημήτριος.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s