Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στη Νέα Σμυρνη

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών: «Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 11π.μ. στον πολυχώρο Γαλαξία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επανατοποθέτηση των γυναικών στη συνείδησή μας, με εστίαση στην ιστορική, νομοθετική και ψυχολογική υπόστασή τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κύριος Σταύρος Τζουλάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κύριος Παναγιώτης Γιατζίδης καθώς και  κυρία Δήμητρα Νάνου, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσοι τίμησαν και υποστήριξαν τη δράση: και ήταν πραγματικά πολλοί!

Την κυρία Χάρις Κατάκη Ψυχολόγο και ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, την κυρία Ντορέττα Αδαμάκη DEA Κοινωνιολόγο, Επιμελήτρια Κοινωνικής Αρωγής, τον κύριο Εμμανουήλ Σπυριδάκη  Αναπληρωτή Καθηγητή Παν/μιου Πελοποννήσου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ και τον κύριο Βαγγέλη Γεροντάκη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.

Τα καίρια θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: O φεμινισμός στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, η  έννοια της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, η σημαντική  βοήθεια της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας για τη γυναίκα της τρίτης ηλικίας και τέλος οι μεταμορφώσεις της γυναικείας ταυτότητας ως μοχλός αλλαγής της ελληνικής οικογένειας.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Κονιδάρης Διονύσιος Αντιδήμαρχος Πράσινου, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ο κ. Κούπας Ευστάθιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο κ. Συρίγος Πολύδωρος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, ο κ. Τσιάπης Παναγιώτης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γρηγοράκης Μανώλης Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Δεληγιάννη Κλαίρη, Υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Νέας Σμύρνης,, ο κ. Αθανασίου Αθανάσιος Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ο κύριος Καστόρης Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Σιούτας Νικόλαος Δημοτικός Σύμβουλος.

Η κορύφωση ήλθε με την χορωδία των ΚΑΠΗ που τραγούδησε για τη γυναίκα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου – μουσικού κ. Πασχάλη Τόνιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η μεγάλη ανταπόκριση στη δράση αυτή, απέδειξε ότι στην αναζήτηση νοήματος των καιρών μας η πολυεπίπεδη ενημέρωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αυτοβελτίωσης και  πραγματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες έφυγαν με ένα λουλούδι στα χέρια και μια αγκαλιά συναισθημάτων στην καρδιά!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s