ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Τι είναι το «Κέντρο Κοινότητας» και ποιους αφορά

kk

Με αναλυτικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τη λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας», τη δομή του, ποιους αφορά και πόσοι είναι μέχρι σήμερα οι ωφελούμενοι από τη λειτουργία του.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν.4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (ΦΕΚ 854 Β’/30.03.2016). Τα Κέντρα Κοινότητας, αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου “One Stop Shοp”, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, το οποίο, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του κάθε ΟΤΑ, αποτελούν μία δράση «ομπρέλα» παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται και θα ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι ρυθμίσεις του Ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, κλπ.

Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, δηλαδή στον Δήμο μας.

Το Κέντρο διασύνδεει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του Δήμου Νέας Σμύρνης με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες Δήμου, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Αυτό επιτυγχάνεται με  μία πρώτη καταγραφή – κοινωνικό ιστορικό στο Μητρώο Ωφελουμένων του Κέντρου, που δίνει μια εικόνα στους επαγγελματίες Κοινωνικούς λειτουργούς για τις ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν σε κάθε περίπτωση εξατομικευμένα, ώστε να εξυπηρετούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή να παραπέμπονται στην κατάλληλη υπηρεσία.  Επίσης παρέχεται συμβουλευτική από την ψυχολόγο του Κέντρου σε θέματα που απασχολούν τους εξυπηρετούμενους πολίτες, όπως ανεργία, επαγγελματική σταδιοδρομία, σχέσεις, ψυχική ασθένεια και κοινωνική ένταξη.

 

Στεγάζεται: Ελευθερίου Βενιζέλου 18, 2Ος όροφος (συστεγάζεται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου)

Λειτουργεί:  Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8πμ-3μμ.

Αιτήσεις για το ΚΕΑ: Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή 08:30πμ – 1μμ.

 

Ωφελούμενοι της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Σμύρνης, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» ΚΕΑ, και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη». Το Κέντρο ήδη αριθμεί 1423 ωφελούμενους (έως 10/4/2018)».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s