Εκδήλωση για τα παιδιά από την Αιθιοπία στη Νέα Σμύρνη

ethiopia1

Εκδήλωση για τα παιδιά από την Αιθιοπία που έχουν υιοθετηθεί από Έλληνες γονείς και ζουν στην Ελλάδα διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία και υπό την αιγίδα του επίτιμου προξενείου της Αιθιοπίας. Η εκδήλωση, η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, έγινε την Κυριακή 10 Ιουνίου στο Άλσος της Νέας Σμύρνης

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν εδέσματα, γλυκά, καθώς και παραδοσιακός καφές από την Αιθιοπία. Το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Σμύρνης, οι εθελοντές της ομάδας «Ενεργός Δράση» Νέας Σμύρνης και προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας απασχόλησαν τα παιδιά και ανέλαβαν τη φύλαξη τους, μαζί με την ανάληψη της οργάνωσης και πραγματοποίησης της εκδήλωσης. Παρόντες ήταν επίσης γιατρός και νοσηλεύτρια από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου. Υποστήριξαν την εκδήλωση τα Starbucks και ο παιδότοπος Magic City. Η Κοινωνική Υπηρεσία πρόσφερε δώρα στα παιδιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά πέραν από την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία, είχαν την ευκαιρία να έρθουν ξανά σε επαφή με τις ρίζες τους. Παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να αναβιώσουν το τελετουργικό της παρασκευής του καφέ με τον παραδοσιακό τρόπο, όπου όλοι μαζί έγιναν ένα με τους παρευρισκόμενους, χορεύοντας υπό τους ρυθμούς  Αιθιοπικής μουσικής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης, η Πρόεδρος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Σεγδίτσα Ιωάννα και η Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Γαζεριάν Μπαϊτζάρ. Μετά το πέρας των χαιρετισμών δόθηκε το λεύκωμα της Νέας Σμύρνης από τον κ. Γιατζίδη στις κυρίες Σεγδίτσα και Γαζεριάν, καθώς και στην κ. Γανωτάκη, εκπρόσωπο του προξενείου της Αιθιοπίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση όλων των εμπλεκομένων να πραγματοποιηθεί ξανά παρόμοιο αντάμωμα πολιτισμών, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή φορέων και κόσμου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και θέτοντας τις βάσεις και το παράδειγμα για συνεργασία, αλληλεγγύη, αποδοχή και εορτασμό των ανθρώπινων αξιών που ενώνουν όλους μας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s