ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Στην πρώτη πεντάδα πανελλαδικά ο Δήμος Ν. Σμύρνης

43467072_285066852330860_4279453277126393856_n

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης κατατάσσεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στους πέντε πρώτους στην Ελλάδα σε ανακύκλωση σκουπιδιών. Η επίδοση αυτή του Δήμου Νέας Σμύρνης αφορά τα έτη 2015- 2017, ενώ όπως όλα δείχνουν συνεχίζεται με ανοδική τάση και το 2018.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρει:

 

Η συνεργασία Δήμου και πολιτών φέρνει αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των αποβλήτων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Α’ Αρ. 170 της 8-11-17, την τροποποίηση του ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, την προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ όπως και τη ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, υποχρέωση της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης των Δήμων είναι η αύξηση της ανακύκλωσης και η μείωση των απορριμμάτων.
Στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος μας έχει ενεργοποιήσει τακτικές για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μειώνουμε τα απορρίμματα που μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Φυλής και να αυξάνουμε την ανακύκλωση στους μπλε κάδους με κορύφωση το έτος 2017 (όπως φαίνεται στα γραφήματα 1 και 2). Συνεχίζουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το έτος 2018. Επίσης, εκτός από την ανακύκλωση στους μπλε κάδους, η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου μας, προσπαθεί κάθε χρόνο να δίνει κίνητρο στους δημότες για να γίνεται ανακύκλωση με το σύστημα της «διαλογής στην πηγή». Έτσι, κυρίως τα έτη 2016 και 2017, δημιουργήθηκαν συνεργασίες για ανακύκλωση γυαλιού, χαρτιού, σίδερου (κυρίως με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα), μπαταριών καθώς και τα σπιτάκια ανακύκλωσης. Η αύξηση αυτών το 2017 άγγιξε το 73% (όπως φαίνεται στο γράφημα 3).
Τα παραπάνω στοιχεία είναι επίσημα και έχουν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων (ΗΜΑ), έχοντας κατατάξει το Δήμο μας μέσα στους πρώτους πέντε Δήμους πανελλαδικά.
Στην προσπάθειά μας έχουμε συνοδοιπόρους τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση, συμβάλλοντας στη διατήρηση της Νέας Σμύρνης ως σύγχρονης και καθαρής πόλης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s