ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Πρόγραμμα για Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια

dimos_approachΟ Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχει στο πρόγραμμα για τα Δικαιώματα, την Ισότητα και την Ιθαγένεια (RIGHTS, EQUALITY AND CITIZENSHIP PROGRAMME) με το έργο που φέρει τον τίτλο: «APProach/ Connceting EU mobile citizens with their welcoming cities». Αποσκοπεί να διευκολύνει την κυκλοφορία πληροφοριών και κατευθυντήριων γραμμών για την προώθηση της αποτελεσματικής άσκησης των δικαιωμάτων ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ΕΕ/EUMC (EU mobile citizens) και την ενθάρρυνση των πολιτών να διαδραματίσουν ενεργότερο ρόλο στη δημοκρατία σε επίπεδο Ένωσης που θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών και θα συμβάλλει στην εξέλιξη της  «Ευρωπαϊκής Ταυτότητας».

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης:
«Με την υπογραφή αποδοχής της συμμετοχής του Δήμου μας στο εν λόγω έργο με το Συμφωνητικό μεταξύ των Eταίρων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Grant agreement No: 785727,  Ref. Ares (2018)1626176 – 23/03/2018, ο Δήμος μας συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα από τον Απρίλιο του 2018 ως τον Απρίλιο του 2020.

Με το εν λόγω έργο δημιουργήθηκε ισχυρή κοινοπραξία μεταξύ μεγάλων και μεσαίου πληθυσμιακού μεγέθους πόλεων της ΕΕ, οι οποίοι αναπτύσσουν διαύλους άμεσης επικοινωνίας από τους κάτωθι συμμετέχοντες εταίρους:

 

Επικεφαλής εταίρος:

 • ALDA – Σύνδεσμος  Οργανισμών Τοπικής  Αυτοδιοίκησης – Γαλλία

Κύριοι εταίροι του έργου:

 • Δήμος του Παρισιού – Γαλλία
 • Δήμος του Μιλάνο – Ιταλία
 • Δήμος της Νέας Σμύρνης – Ελλάδα
 • Δήμος του  Etterbeek – Βέλγιο
 • Δήμος  του Vejle – Δανία
 • Δήμος της Λισαβόνας – Πορτογαλία

Συνεργάτες του εταιρικού σχήματος:

 • Δήμος Βαρσοβίας – Πολωνία
 • Δήμος Άμστερνταμ – Ολλανδία

Το έργο με τίτλο:«APProach/Connceting EU mobile citizens with their welcoming cities» αποσκοπεί στην επίλυση πρακτικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της ΕΕ για τη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών της Ένωσης.  Από το εν λόγω έργο θα προκύψει η δημιουργία μιας online πλατφόρμας με στόχο την αύξηση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δήμων και των πολιτών της Ε.Ε που έχουν εκπατρισθεί/EUMC (EU mobile citizens). Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου οι πόλεις που συμμετέχουν θα εστιάσουν στα παρακάτω θεματικά πεδία με τις παρακάτω οριζόντιες προτεραιότητες:

 • Συνολική βελτίωση της εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας σχετικά με την κινητικότητα της ΕΕ.
 • Εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων: Εκμάθηση αγγλικής γλώσσας δημοτικών υπαλλήλων και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των μετακινούμενων πολιτών της ΕΕ για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με γραφειοκρατικές πτυχές και υπηρεσίες για EUMCs.
 • Εκπαίδευση των πολιτών της ΕΕ, σχετικά με τα δικαιώματά τους, όταν μετακινούνται σε άλλη χώρα της ΕΕ σχετικά με τις διαδικασίες για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε τοπικές υπηρεσίες.
 • Αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υφιστάμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αρχές κατά την υποδοχή των πολιτών της Ε.Ε που έχουν εκπατρισθεί (EU mobile citizens) και στη δημιουργία ενός ψηφιακού συστήματος (APP, ηλεκτρονική πλατφόρμα συμπεριλαμβανομένης της  εκπαίδευση των τοπικών  αρχών και των πολιτών που έχουν εκπατρισθεί, που θα είναι διαθέσιμο στις πόλεις που συμμετέχουν πιλοτικά στο εν λόγω πρόγραμμα και μετά τη λήξη του προγράμματος σταδιακά και σε άλλες πόλεις της Ε.Ε, ώστε  να επωφεληθούν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε από τα αποτελέσματα του  έργου».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε

http://www.alda-europe.eu/newSite/project_dett.php?ID=124

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s