Ημερίδα «Το διαζύγιο: χωρισμένοι σύζυγοι, ενωμένοι γονείς»

topsy_imerida

Στο πλαίσιο των δράσεών της και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Τοπική Ομάδα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργάνωσε με επιτυχία την Ημερίδα με θέμα: “Το διαζύγιο: χωρισμένοι σύζυγοι, ενωμένοι γονείς” την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ν. Σμύρνης.

Στην ημερίδα ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις οι κυρίες:
• Μαρία Τσαλματζά, Ψυχολόγος MSc, Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας για Ενήλικες με Ψυχικές Διαταραχές «Άνοδος», του Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «Άνοδος» “Από το Μαζί στο Χωριστά”

• Γιώτα Δαραμούσκα, ΠΜΣ Επισκέπτρια Υγείας, από το ΚΟΚΕΨΥΠΕ: Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας “Διαζύγιο και Παιδιά, Κατευθύνσεις στους γονείς για τη διευκόλυνση της προσαρμογής των παιδιών”

• Νεκτάρ Τουμανιάν, Ψυχολόγος MSc από την Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης “Και ζήσαν αυτοί καλά… ίσως και καλύτερα…”

Συντονίστρια ήταν η κυρία Χιονάτη Στυλιανού, Κοινωνική Λειτουργός από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων Δήμου Νέας Σμύρνης.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Κοινωνικός Λειτουργός κύριος Γεώργιος Ιωακειμίδης, και η Ψυχολόγος κυρία Θεώνη Φωτιάδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κύριος Σταύρος Τζουλάκης, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων, κύριος Παναγιώτης Γιατζίδης, υποσχέθηκε ότι η Κοινωνική Υπηρεσία, μέσα από όλες τις δομές της, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επίλυση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, πραγματοποιώντας τους επόμενους μήνες και νέες επιστημονικές εκδηλώσεις και ημερίδες, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς της με την κοινωνία των πολιτών.

 

Η Τοπική Ομάδα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας συνίσταται από:
1. Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου
2. Τη Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου
3. Το Γραφείο Πρόληψης και Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου
4. Το Κέντρο Πρόληψης «Ήλιος»
5. Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Σμύρνης
6. Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Νέας Σμύρνης – ΚΟΚΕΨΥΠΕ
7. Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων για την παρακολούθηση των ψυχικά ασθενών που διαβιούν στην κοινότητα της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας
8. Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Νέας Σμύρνης
9. Το Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Επιλόχεια Διαταραχή) – Η Φαιναρέτη
10. Το Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας για Ενήλικες με Ψυχικές Διαταραχές «Ανέλιξη», του Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «Ξένιος Ζευς»
11. Το Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας για Ενήλικες με Ψυχικές Διαταραχές «Άνοδος», του Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «Άνοδος»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s