ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Με επιτυχία έγινε η δράση της Δωρεάν Παροχής Ιατρικών Εξετάσεων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης «Γαλαξίας» η κοινωνική δράση παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων, που διοργάνωσε το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη».

 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης αναφέρει:

«Οι εξετάσεις αυτές έγιναν υπό την ευγενική χορηγία του ιατρικού προσωπικού της Γενικής Κλινικής Καλλιθέας Ιάσιο Θεραπευτήριο. Περιλάμβαναν: Καρδιογράφημα, υπέρηχο θυρεοειδούς, μετρήσεις οξυγόνου, αίματος, αρτηριακής πιέσεως, σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, μαζί με εκτιμήσεις – συμβουλές από ειδικούς ιατρούς καρδιολόγο, ειδικό χειρούργο ενδοκρινών αδένων.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τον Δημοτικό Σύμβουλο και εκδότη της εφημερίδας «Η Φωνή της Νέας Σμύρνης» Δημήτρη Πανταζή με σκοπό την προσφορά βοηθείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα από την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται από συνεργαζόμενους με το Σωματείο εθελοντές ιδιώτες ιατρούς.

Στην προσπάθεια αυτή είχαν συμμετοχή πληθώρα ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται ενεργά στην Νέα Σμύρνη όπως οι Παντελής Βιτωράτος, δικηγόρος και ο Δημήτρης Σκλιβάγκος, νομικός – Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Δημαρέτη» ως νυν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τέως μέλη Δ.Σ. όπως η Μαρίνα Δεκούλου που δραστηριοποιείται σε Συλλόγους Γονέων στην πόλη μας που πρόσφερε πολλά τον πρώτο χρόνο ύπαρξης του Σωματείου!

 

Τι δράσεις έγιναν αυτά τα τρία χρόνια

Στα πλαίσια της τριετής παρουσίας του στην πόλη μας το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις πέραν της παροχής ιατρικών εξετάσεων Υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις συγκέντρωσης τροφίμων ή ρούχων και προσφοράς αυτών σε άλλους φορείς που πραγματοποιούν κοινωνική δράση όπως, το Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης» (Φωτογραφίες νο 3 & 4), τα συσσίτια του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δήμου Νέας Σμύρνης (φωτογραφία νο 2), καθώς επίσης και δωρεά μεγάλης ποσότητας καθαριστικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νέας Σμύρνης για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου του (φωτογραφία νο 1).

Ιδιαίτερη όμως έμφαση δόθηκε τα χρόνια αυτά στην κοινωνική δράση των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε σχολεία της πόλης μας στα μέλη των Συλλόγων Γονέων. Αρχικά στο 7 Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης από τους εθελοντές νοσηλευτές και γιατρούς του Ινστιτούτου Νοσηλευτικών Ερευνών & Πολιτικής της Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ), Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Μετέπειτα οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις υπό νέα μορφή πιο οργανωμένη και με όργανα περισσότερο προηγμένα σε τεχνολογία συνεχίστηκαν στα 1ό Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, ξανά στο 7ό Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, 12ό Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, όλα πλέον υπό την προσφορά του ιατρικού προσωπικού της Κεντρικής Κλινικής Καλλιθέας Ιάσιο Θεραπευτήριο και της ιδιοκτήτριας Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή. Έτσι θεσπίστηκε η προσφορά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας! Αργότερα η δράση αυτή μεταφέρθηκε και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συγκεκριμένα στο 4ο Λύκειο Νέας Σμύρνης οπού εκεί εξετάστηκαν και μέλη του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνάσιου Νέας Σμύρνης.

Οι δράσεις αυτές έγιναν όλες κατόπιν κινητοποίησης που πραγματοποίησαν τα Διοικητικά Συμβούλια των εκάστοτε Συλλόγων Γονέων προς τους γονείς έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λίστα που θα εξυπηρετηθεί στις συγκεκριμένες δράσεις με ραντεβού, με υψηλή συμμετοχή των γονέων!

Το σύνολο του ιατρικού αυτού πακέτου προσφέρθηκε κάθε φορά σε ακριβώς 50 μέλη της σχολικής κοινότητας εκ των οποίων στην περίπτωση του 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης το 1/3 ήταν μαθητές ενώ οι υπόλοιποι γονείς και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που όλες αυτές οι δράσεις στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία η επόμενη παρόμοια δράση μας να ήταν σε επίπεδο γενικής προσφοράς στον κάτοικο της Νέας Σμύρνης, εκτός συνόρων της σχολικής κοινότητας της πόλης μας. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κεντρικό σημείο του Δήμου μας με δυνατότητα μεγάλης προσέλευσης και εξυπηρέτησης κόσμου!

Στην δράση που έγινε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στον Γαλαξία εξετάστηκαν συνολικά στο σύνολο του πακέτου εξετάσεων (Καρδιογράφημα, Υπέρηχο Θυρεοειδούς, Μετρήσεις: Οξυγόνου αίματος, Αρτηριακής πιέσεως, Σακχάρου, Χοληστερίνης και Τριγλυκεριδίων, Εκτιμήσεις και Συμβουλές από Ειδικούς: Καρδιολόγο, Ειδικό Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων (με εξειδικευμένη χειρουργική εκτίμηση Θυρεοειδούς Αδένα/ Παραθυρεοειδών Αδένων), Παθολόγο) 89 συμπολίτες μας!

 

 

Με την παρουσία τους μας τίμησαν στην συγκεκριμένη δράση:

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στάθης Κούπας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Περιβάλλοντος Διονύσης Κονιδάρης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ιωάννα Καριοφύλλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσιάπης, η Δημοτική Σύμβουλος Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Γρηγοράκης.

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε θερμά την γνωστή ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ και ιδιοκτήτρια του ΙΑΣΙΟΥ Θεραπευτήριου κυρία Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή για την συνεχόμενη ενίσχυση της στην προσπάθεια μας ως τοπικό Φιλανθρωπικό Σωματείο να προσφέρουμε στους ανθρώπους της Νέας Σμύρνης!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλη Χατζατουριάν για την διάθεση του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης «Γαλαξίας» ως χώρο πραγματοποίησης των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων για τους κατοίκους της πόλης μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Πανταζής«

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s