Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του έργου «ΑΝΘΟΣ ΠΛΟΙΩΝ» στο Άλσος Ν. Σμύρνης

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα μέσα στο καταπράσινο Άλσος της Νέας Σμύρνης, έγιναν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Άνθος πλοίων» που φιλοτέχνησαν ο Alfredo «Libre» Gutierez και μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Το έργο προσφέρθηκε ως δώρο στο Δήμο μας από την Πρεσβεία του Μεξικού, δείγμα ευγνωμοσύνης των μεταναστών προς τη χώρα που τους υποδέχτηκε και τους φιλοξενεί.

Στην «πολυπολιτισμική» εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Hernandez Joseph, ο Πρέσβης της Ουρουγουάης Enrique Loedel, η Πρέσβειρα του Παναμά Χριστίνα Παπαδίκη, ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νεοσμυρνιώτης Γιάννης Μουζάλας,η εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βάσω Καλφοπούλου, ο εκπρόσωπος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Άγγελος Αντωνόπουλος, η εκπρόσωπος της ΜΚΟ Ζa’atar/The Orange House Μαρίνα Λιάκη. Μέλη της συγκεκριμένης ΜΚΟ έκλεισαν την εκδήλωση με τραγούδια από τον τόπο τους (Ιράν, Κονγκό, Γαλλία).

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη και τον πρώην Υπουργό Γιάννη Μουζάλα. Και οι δύο επεσήμαναν πως είναι τιμή για έναν προσφυγικό Δήμο, να φιλοξενεί ένα τέτοιο έργο τέχνης με συμβολική σημασία.

O καλλιτέχνης Alfredo “Libre” Gutierrez αναφερόμενος στο έργο του τόνισε πως αυτό συμβολίζει ένα λουλούδι που κάθε φύλλο του είναι και ένας πρόσφυγας που γυρεύει να ριζώσει μακριά από την πατρίδα του, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, αρκετοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s