ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ημερίδα Υγείας στον «Γαλαξία»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής  και του ΚΕΠ Υγείας Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής – Κ.Κ. Καλλιθέας με θέμα «Από τους Μεγάλους στους Μικρούς: Απαντήσεις σε καθημερινές Ανησυχίες», στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικοί Επιστήμονες και  Καθηγητές  Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέλυσαν διεξοδικά και παρουσίασαν θέματα που αφορούν τις διαταραχές ύπνου  στην Τρίτη Ηλικία, τα είδη άνοιας, τη Φροντίδα ασθενών με άνοια στο σπίτι, την Πρόληψη μεταβολικών νοσημάτων, την Γήρανση του πληθυσμού, της Πρακτικές ατομικής Υγιεινής  στην παιδική ηλικία, την επιδημία ιλαράς, το φάσμα του αυτισμού κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης Σταύρος ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της Ημερίδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δεληγιάννη Κλαίρη και Βαμβουρέλη Μαρία, Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης κ Χριστάκης Μίχαλης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας κα Πάσχου Άννα, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Π. Φαλήρου κ. Μερκουράκης Κώστας, ο Πνευμονολόγος κ. Τσάτσος Αναστάσιος από το Ι.Κ.Α. Ν. Σμύρνης, ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης κος Γουργαρόπουλος κ.α.

Τον συντονισμό των εισηγήσεων των ομιλητών ανέλαβαν ο κ. Ιωακειμίδης Γιώργος Προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η κα. Νικολαΐδου Ξανθίππη επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Κ. Καλλιθέας.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης  κ. Γιατζίδης Παναγιώτης , «Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης μέσω ενός πλέγματος δράσεών της και διαλέξεων στοχεύει να δώσει λύσεις, αλλά και απαντήσεις πάνω στα ζητήματα και ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία και του πολίτες. Επίσης έδωσε την υπόσχεση ότι στο άμεσο μέλλον η Κοινωνική Υπηρεσία και το ΚΕΠ Υγείας προγραμματίζουν και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από την σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα».

Την εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια η παιδική χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, η οποία και καταχειροκροτήθηκε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s