ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΑΝ: «Ένας λαός μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του»

29598361_597614670593096_3749191444558081774_n-e1527504574704.jpgΤην επέτειο ανεξαρτησίας της Αρμενίας χαιρέτησε με δημοσίευση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν. Ο κ. Χατζατουριάν, που είναι και ο ίδιος Αρμενικής καταγωγής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πως ένας λαός μπορεί να αναγεννηθεί μετά από μεγάλες καταστροφές, αναφερόμενος επίσης στη Σμύρνη και τη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βαγγέλη Χατζατουριάν:
«Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αρμενίας και την ίδρυση της Δημοκρατίας της Αρμενίας, αφού προηγήθηκε η νίκη κατά των τουρκικών στρατευμάτων στην ηρωική μάχη του Σαρνταραμπάντ. Παρόμοια σε λαμπρότητα και σπουδαιότητα σελίδα δεν υπάρχει στην ιστορία του αρμενικού λαού. Αυτήν ακριβώς την ημέρα χαράχτηκαν στον παγκόσμιο χάρτη τα σύνορα του ανεξάρτητου πλέον αρμενικού κράτους και πήραν σάρκα και οστά η έννοια του αρμένιου πολίτη και η εθνική του ταυτότητα. Στις 28 Μαΐου του 1918 οι Αρμένιοι απέδειξαν πως ένας λαός μπορεί πραγματικά να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, όταν είναι ενωμένος και έχει ακράδαντη θέληση.
Το ίδιο απέδειξαν και οι Σμυρνιοί που ήρθαν το ‘22 σε αυτή εδώ την πόλη, την πόλη μας και έχτισαν από το μηδέν μια καινούργια ζωή. Ας έχουμε όλοι κατά νου το παράδειγμά τους στους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που διανύουμε και ας παραμένουμε ενωμένοι- όπως έκαναν κάποτε οι πρόγονοί μας –Σμυρνιοί και Αρμένιοι, απέναντι σε παντός είδους «εχθρούς». Και αν σήμερα οι καμπάνες της Αγίας Φωτεινής ηχούν, εύχομαι να μην σιωπήσουν ποτέ και οι καμπάνες του Σαρνταραμπάντ στις καρδιές των αδερφών Αρμενίων και να κρατήσουν ζωντανό το μήνυμα της σημερινής λαμπρής επετείου».

facebook_ch

 

 

Σχολιάστε